Curiosul caz al lui Ariel Chiș
Vă mai aduceți aminte de Ariel Chiș? Dacă nu, faceți cunoștință! Fost student la University of Hull și Royal Holloway - University of London, fost angajat la Sustainalytics, fost președinte și cofondator ARISS United Kingdom, fost șef de cabinet la Senat, fost asistent parlamentar în Camera Deputaților, actualmente are un job la EUcivitas și este director de proiecte și foundraiser la ONG Caradja Cantacuzino.
Pe 6 martie 2020, domnul Ariel Chiș anunța că se retrage de pe lista candidaților USR la Consiliul General al Capitalei, unde ocupa locul 2, transmițând următorul mesaj:
După mai multe zile foarte grele pentru mine, am decis să mă retrag de pe lista USR la Consiliul General al Municipiului București. Ultimul lucru pe care mi l-am dorit vreodată a fost să aduc un prejudiciu de imagine USR-ului, partidului căruia i-am dedicat ultimii ani de viață, zi de zi, noapte de noapte.
O să rămân alături de USR pentru că acest partid reprezintă pentru mine o speranță, o speranță că vom putea ajunge să avem o clasă politică integră și bine intenționată, care să lupte pentru toată lumea, nu doar pentru unii. Știu că acest partid poate realiza asta, am văzut ce principii ne ghidează și cum suntem diferiți de orice altceva a existat până acum. Am niște colegi extraordinari pe care întotdeauna îi voi recomanda și îi voi susține.
În încheiere, vreau să le mulțumesc public din suflet tuturor celor 372 de colegi care m-au votat pentru un loc pe lista USR la Consiliul General unde am obținut locul 2. Vreau să mulțumesc și zecilor de prieteni care mi-au scris că le pare rău că sunt linșat mediatic și m-au încurajat să rămân puternic și să nu pun la suflet. De asemenea, nu uitați, România a fost făcută de oameni care nu au stat deoparte. Acesta este sloganul USR din 2016 pentru care am intrat în viața politică. Voi continua.
Despre ce linșaj a fost vorba? Cu câteva zile în urmă, dumnealui își lansase următorul clip de campanie:
Fast forward 5 ani, când iată că avem o mulțime de candidați la președinția României, care de care mai viu colorați (pe unul dintre ei chiar îl cheamă John Ion Banu Muscel). Și, oricât de mult ai vrea să-ți spui că drumul de la rațiune și bun simț la idiocrație nu are culoare politică, este imposibil să nu remarci că niciun alt partid nu a avut specimenele pe care ni le-a oferit de-a lungul timpului USR.
Comentarii
Trimiteți un comentariu